Arts and Culture

De MA Kunst- en Cultuurwetenschappen kenmerkt zich door een brede focus op verschillende domeinen van de cultuursector. Hier volg je vakken in specialisaties die aansluiten op de ontwikkelingen in kunst, architectuur, media, erfgoed, creatieve industrie en design. Terwijl sommige specialisaties de actualiteit in een historisch perspectief plaatsen, gaan andere expliciet in op de hedendaagse context van kunst, cultuur en media. In onze programma’s verdiep je je in de geschiedenis, theorie, analyse, in vele dwarsverbanden, en maak je kennis met het onderzoek van de staf, maar ook met onderzoeksprojecten in allerlei culturele instellingen en bedrijven. Twee specialisaties zijn geheel in het Engels; de andere twee andere zijn in het Nederlands, waarbij je ook sommige colleges in het Engels volgt.

De stad Amsterdam - het culturele hart van Nederland - biedt een unieke voedingsbodem om academische verdieping te koppelen aan de expertise van professionals. De MA Kunst- en Cultuurwetenschappen biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs door nationaal en internationaal gerenommeerde hoogleraren en docenten. Verschillende van onze alumni komen terecht op prestigieuze posities in de wereld van kunst en cultuur, of gaan door naar de Research MA.

Afstudeerrichtingen:

ArchitectuurgeschiedenisArchitectuurgeschiedenis
Analyseer de gebouwde omgeving en ontwikkel je tot professioneel architectuurhistoricus.
Comparative Arts and Media StudiesComparative Arts and Media Studies
Focus on intermedialities in relation to visual arts, film, literature, television and the digital media.
Master's programme Comparative Arts and Media Studies: Specialization in Design CulturesDesign Cultures
Focus on the study of product design, graphic design and fashion in a broad diverse cultural context.
Kunst_markt_55_55
Kunst, Markt en Connaisseurschap
Hoe bepaal je de financiële en kunsthistorische waarde van een schilderij? Hoe schrijf je een onbekend werk toe aan een kunstenaar? Dit soort vragen staan centraal in de masterspecialisatie Kunst, Markt en Connaisseurschap.
empty
Contemporary 55_55
Contemporary Art History
An specialization focusing on visual, process-based, and digital art since the 1960s.
;